Huttentocht Italië Aosta Natuurpark Mont Avic

Natuurparel Mont Avic

 

Meertjes, watervallen, rotsen, bossen
Beklim een panoramische bergtop
Slaap in bivak, pelgrimshut en jachthut
Ontmoet steenbokken en marmotten

26 augustus t/m 2 september 2023
8 dagen

Champdepraz

€ ntb p.p.

Type reis:
Huttentrektocht
Bergwandelen met zwaardere rugzak
Groepsreis
Voor wie:

Sportieve wandelaars
Natuurliefhebbers
Inspanning
:
Max 966 Hm en 15,5 km per dag
Totaal: 66 km, 4400 Hm
Hoogste punt: 3101 m
Laagste punt: 1210 m
Rugzak ongeveer 10 kg    
     
Avontuur  ❶❷❸❹❺
Natuur      ❶❷❸❹❺
Comfort   ❶❷❸④⑤
Conditie   ❶❷❸④⑤
Ervaring    ❶❷❸④⑤

Jouw gids op deze reis:

Bep Maltha | Met Bep

Bep Maltha:
International Mountain Leader
Bioloog


Inclusief:
International Mountain Leader
8 reisdagen waarvan 6 wandeldagen
1x Halfpension in een fort
4x Halfpension op slaapzaal in berghutten
1x Slaapplek in onbemand bivacco
1x Vriesdroogmaaltijdzakken (ontbijt, diner)
1x Bed & Breakfast
Toeristenbelasting
Garantieregeling
Exclusief:
Heen- en terugreis, vervoer ter plekke, diner laatste avond, lunches, drankjes, uitgaven van persoonlijke aard, materiaal/kleding conform paklijst, verplichte reis- en bergsportverzekering, verblijf voorafgaand en na afloop van de huttentocht, annuleringsverzekering, parkeerkaart

 
Besluit doorgang reis:
Uiterlijk 5 augustus 2023
Min. deelnemers: 5

Contact

Huttentocht Italië Aosta

Korte reisbeschrijving

Het Parco Naturale Mont Avic is met recht een parel. Het beschermde gebied wordt gekenmerkt door een uiterst feeëriek landschap dat grotendeels onaangetast is gebleven door de mens. Het gebied was namelijk ongeschikt voor zowel traditionele landbouwactiviteiten als de ontwikkeling van het massatoerisme. In tegenstelling tot het nabij gelegen en veel bekendere Nationaal Park Gran Paradiso kun je hier hele dagen rondlopen zonder een ander mens te zien. De bossen van het park zijn bijzonder in heel Italië. We zien heel veel gletsjerinvloeden, eigenaardige geologische formaties, groene stenen, talloze kleine meren, moerassen en een verscheidenheid aan planten en dieren. Het contrast met de hoogalpiene rauwheid is groot. Veel fotogenieker kun je het niet treffen in de bergen. Als de omstandigheden goed zijn, beklimmen we ook nog een panoramische berg van 3101 m. Hier heb je zicht op alle grote 4000-ers van de West-Alpen. Ga mee op avontuur en ontdek deze onbekende bergen!

COVID: De inreisregels en maatregelen op de reisbestemming kunnen ten tijde van de reis anders zijn dan ten tijde van het boeken van de reis; dit is jouw risico. Je loopt het minste risico als je volledig up to date blijft met vaccinatie en boosters. Hou ook rekening met het moeten doen van aanvullende PCR-testen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de regels.

Terug naar agenda

bergwandelen huttentocht italie aosta zomer avic halfpension 1
bergwandelen huttentocht zomer mont avic halfpension 9
bergwandelen huttentocht italie aosta zomer avic halfpension 3
bergwandelen huttentocht zomer mont avic halfpension 4
bergwandelen huttentocht zomer mont avic halfpension 8
bergwandelen huttentocht italie aosta zomer avic halfpension 10
bergwandelen huttentocht italie aosta zomer avic halfpension 11
bergwandelen huttentocht italie aosta zomer avic halfpension 12
bergwandelen huttentocht zomer mont avic halfpension 2
bergwandelen huttentocht zomer mont avic halfpension 5
bergwandelen huttentocht italie aosta zomer avic halfpension 6
bergwandelen huttentocht italie aosta zomer avic halfpension 7

 

Huttentocht Italie Aosta

Programma van dag tot dag

Dag 1 We ontmoeten elkaar aan het einde van de middag in een tot hostel omgebouwd fort. Vanaf de parking moeten we 20 minuten lopen om er te komen maar wat een gave plek op de berg! Je rugzak mag nog even in de auto blijven want de materiaalcheck doen we morgen na het ontbijt bij de auto op de parking. In het fort bespreken we de route die we deze week gaan lopen.

Dag 2 Op de parking van het fort doen we de materiaalcheck en verdelen het voedsel en de spullen voor het bivak. We rijden in een half uurtje naar parking Covarey bij Veulla. We lopen rustig omhoog naar Rifugio Barbustel. Onderweg laten we ons meteen verrassen door een grote verscheidenheid aan landschappen: meertjes, beken, moerassen en veel gletsjerinvloeden. We wandelen door het grootste bergdennenbos van de omgeving tot aan de hut nabij de boomgrens. Wow, het uitzicht is hier meteen al fenomenaal. Behalve de Mont Avic staan ook de Monte Rosa, de Matterhorn en de Dent d’Herens vol in beeld!

Dag 3 Maar liefst twee passen gaan we vandaag over om in het Bivacco Borroz te komen. We lopen door het hart van het Park Mont Avic, de omgeving wordt alpiener, we passeren meertjes. We zijn langzaam door alle foto’s die er gemaakt moeten worden! De dalen zijn stil en geïsoleerd, en worden bevolkt door gemzen en steenbokken. De bloemenpracht is ongeëvenaard. Het bivak is de enige mogelijkheid in de wijde omgeving om hier te overnachten. We maken zelf het meegebrachte eten klaar en genieten van de stilte na een lange dag in de bergen.

Dag 4 Eén van de hoogtepunten van deze week! De omgeving is rauw en rotsachtig, we dringen steeds dieper door in de bergen via puinvelden, morenes, sneeuwvelden en blokgletsjers. In 1 dag wanen we ons in Marokko, Schotland en IJsland! De beloning voor onze inspanningen op de Col Fénis zijn groot: we hebben een mooi overzicht over het Park Mont Avic, waar alweer fotogenieke meertjes op ons wachten, en het Santuario van de Madonna delle Nevi, hoog in de bergen. We slapen in Rifugio Miserin, het oude gastenverblijf van het Santuario.

Dag 5 Vandaag beklimmen we een drieduizender via een prima paadje, genieten van het uitzicht en lopen er vervolgens ook nog eens omheen. Vanaf het pad hebben we een panoramisch uitzicht op de gletsjers van de Gran Paradiso. De steenarend komt ook nog even voorbij. Het landschap doet denken aan dat van Lord of the Rings.

Dag 6 Vandaag gaan we vroeg op pad voordat de dagelijkse wolken vanuit het Val Soana ons zicht belemmeren. Op het programma staan gletsjers en dan vooral de sporen die ze hebben achtergelaten. Kijk vooral ook af en toe achterom want dan komen de hoge toppen van de Monte Rosa vol in beeld. Rond het middaguur komen we aan in Rifugio Dondena. Deze hut is een oud jachthuis van Koning Vittorio Emanuelle II! Wat een luxe! Voor wie nog zin heeft maken we een mysterieuze boswandeling onder de hut over paden waar zelden iemand loopt.

Dag 7 Nog een laatste maal genieten we van de adembenemende landschappen van het Park Mont Avic met zijn gletsjermeren. Het panorama pad stijgt en daalt nog enkele keren voordat we na de Colle della Croix afdalen naar de parking waar het een week geleden allemaal begon. We lunchen bij het mooiste (en stilste) meer van het park. Terra Magica tot het einde aan toe! In de bed & breakfast frissen we ons nog een keer goed op voor een afsluitende maaltijd in een nabij gelegen restaurant.

Dag 8 Na een goed verzorgd ontbijt nemen we afscheid van elkaar en de mooie bergen!