Navigatie Masterclass

Type reis: cursus, dagtochten, licht

Locatie: Omgeving van Todtnau, Zwarte Woud, Duitsland ----> boeken mogelijk t/m vrijdag 9 oktober

Start: 18 oktober 2020 9.00 uur
Einde: 21 oktober 2020 17.00 uur

Een praktijkcursus van 4 dagen om jezelf klaar te stomen voor het navigeren in een bergachtige omgeving met kaart, kompas en hoogtemeter. Het Zwarte Woud rondom Todtnau is bij uitstek geschikt voor uitdagende oefeningen. Je zult alles wat je weet uit de kast moeten halen! Na afloop ben je niet meer afhankelijk van markeringen en kijk je niet meer ‘naar de paden’ maar ‘naar het terrein’. Waar nodig kunnen we nog theorie herhalen. Tegelijkertijd zie je de mooiste plekjes van het Zwarte Woud en is er onderweg ook aandacht voor flora en fauna.

De Navigatie Masterclass is toegankelijk voor iedereen die de basisprincipes beheerst van het kaartlezen en het kompas (denk aan koers uitzetten vanaf de kaart, voorwerpen peilen in het landschap).


Prijs € 339,-      voor 4 cursusdagen met minimaal 4, maximaal 6 personen

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

  • Inclusief: Nederlands sprekende instructeur
  • Exclusief: heen- en terugreis, vervoer ter plekke, materiaal/kleding/kaart conform paklijst,  reisverzekering met bergsportdekking (verplicht), overnachtingen, maaltijden, uitgaven van persoonlijke aard, annuleringsverzekering, parkeerkaart


Conditie: Reken op 500 hoogtemeters stijgen/dalen en 8 km rustig lopen per hele dag met een dagrugzak, met regelmatige tussenstops voor de oefeningen.

Accommodatie: Je kiest en boekt zelf je verblijfsaccomodatie. Zo heb je de totaalprijs beter zelf in de hand en kun je het zo luxe maken als je zelf wilt. Uitvalsbasis is Camping Hochschwarzwald.

Reis: Wij faciliteren carpoolen via een app-groep, maar regelen geen vervoer.
Meer informatie nodig? Neem gerust contact met mij op.

Boeken: klik hier

Terug naar het programmaoverzicht